Strik med ubehandlet uld

Det skal du være opmærksom på når du strikker med ubehandlet uld

Garnet fra MAMA garn & uld er 100% ubehandlet uld og produceret i ganske få partier af gangen. Derfor skal du være opmærksom på følgende, når du strikker med ubehandlet uld:

Stalden følger med

Råulden er grundigt sorteret i hånden og kartet i flere omgange. På trods af det, kan der forekomme enkelte rester af hø- og halmstrå i garnet. 

Vi anbefaler dig at fjerne dem med det samme, mens du strikker, da stråene kan være vanskelige at pille ud, når dit strikkeprojekt er færdigt.

Dyret bestemmer farven

Da ingen fibre udsættes for kemisk blegning eller farvning, kan der være mindre nuanceforskelle i de enkelte garnnøgler. 

Vi anbefaler dig at vinde alle garnnøgler op fra start og skifte mellem garnnøglerne, som hvis du skulle strikke striber. På den måde smelter farvenuancerne sammen på en naturlig melering.

Garnet har elevatorvægt

Da MAMA garn & uld gør brug af mindre spinderier hvor små spindemaskiner benyttes, spindes garnet ikke lige jævnt som ved de store industrispinderier i udlandet. 

Dog er løbelængden altid den samme, så du skal ikke være bekymret for at løbe tør for garn i utide, selvom det enkelte garn kan være lidt lettere end et andet. 

Dit strik udvider sig i brug

Da uld er et elastisk materiale, vil det vokse sig længere over tid. Hvis du ønsker at minimere det, skal du strikke en smule mindre end dine færdige mål og spænde dit strik grundigt ud efter vask.

Husk at uld er naturligt smudsafvisende og bliver slapt hvis det vaskes for tit.